Meghívó a VMB tájékoztató előadására a Vasúti Műszaki Előírások bevezetésével kapcsolatosan

A Vasúti Műszaki Bizottság (VMB) albizottságai elkészítették az Országos Vasúti Szabályzat I. kötetének (OVSZ I.) helyébe lépő Vasúti Műszaki Előírások (VME) tervezeteit.

Ezek az OVSZ I-ben szabályozottaknál részletesebben fogalmazzák meg a korszerű vasúti rendszerrel szembeni elvárásokat, követelményeket, úgy, hogy azok harmonizálnak az Európai Uniós szabályozással, ezáltal is biztosítva az átjárhatóságot, valamint az uniós források leghatékonyabb felhasználását.

A VME tervezetek a hazai vasúti szektor valamennyi piaci szegmensét lefedő szervezetek – tervezők, kivitelezők, gyártók, üzemeltetők, megfelelőségértékelő szervezetek, egyetemek, a hatóság és a vasúti érdekképviseleti szervezetek – által 8 albizottságba delegált közel 100 kiváló szakember munkája nyomán születtek meg.

A Vasúti Műszaki Bizottság a VMB Koordinációs Iroda szervezésében tájékoztatót tart a témáról, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt.

Az időpont: 2024. július 04. 10:00 és 2024. július 9. 10:00

A helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem és online

Tervezett program:

  • Köszöntő
  • Vasúti műszaki előírások kialakulása
  • Jogi szabályozás
  • A Vasúti Műszaki Bizottság működésének áttekintése
  • A vasúti műszaki előírások bevezetésével kapcsolatos információk

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát az alábbi linken. A helyszín kapacitása véges, ezért a létszámon túli vendégeknek online lesz lehetőségük az előadáshoz csatlakozni. A regisztrációt követő visszaigazoló e-mail-ben küldjük a csatlakozási lehetőséget.